راهنمای استفاده از ظروف مسی
سلام من زهرا حیدری هستم ، در این مقاله میخوام در مورد استفاده درست از ظروف مسی یه سری نکات کاربردی بهتون بگم که حتما به کارتون میاد ، بعد از خرید ظروف مسی مثل هر وسیله و ظرف دیگه نیاز به یه سری مراقب ها و اصول رو رعایت کنید تا عمر ظرف تون بیشتر بشه ، پس این مقاله رو تا آخر همراه من باشید ، در پایان هر سوالی داشتید در بخش کامنت ها مطرح کنید .
استفاده ظروف مسی برای اولین بار :
این یکی از نکات مهمی هست که معمولا خانم ها رعایت نمیکنن ، این هست که در اولین روز استفاده از ظروف مسی این نکات که میگم رو حتما رعایت نمی کنن.
جوشاندن شیر در ظروف مسی :
برای ظروف پخت و پز مثل قابلمه مسی ، کتری قوری مسی ، ماهیتابه مسی ، قهوه جوش مسی و دیگه ظروف مسی که مستقیم رو شعله قرار میگیره و داخل ظرف قلع کاری شده حتما قبل از استفاده مقداری شیر داخل ظرف بریزید و بزارید که بجوشه بعد اینکه کمی جوشید شیر رو بیرون بریزید و داخل ظرف رو با اسکاج نرم و ریکا تمیز بشویید ، بعد ظرف مسی شما اماده استفاده می شود .
علت جواشدن شیر در ظروف مسی :
با این کار هم عمر قلع به کار رفته در ظروف بیشتر میشه هم اینکه موقع قلع کاری ممکنه یه سری مواد مضر به ظروف تون چسبیده باشه که با جوشیدن شیر و شستن ظرف از بین میره .
استفاده از ظروف سرو غذا در اولین روز :
برای ظروف سرو غذا مثل بشقاب مسی ، مرغ خوری مسی، دیس مسی و … قبل از استفاده داخل ظروف رو با اسکاج نرم و ریکا تمیز بشویید و خشک کنید
استفاده از ظروف پذیرایی برای اولین بار :
برای ظروف پذیرایی مثل پارچ مسی ، لیوان مسی ، سینی مسی ، ظرف میوه مسی ، شکلات خوری مسی ، شیرینی خوری مسی ، اجیل خوری مسی و … در اولین بار استفاده با استفاده از ریکا و اسکاج خیلی نرم ظرف رو بشویید و سریع خشک کنید.
روش صحیح شستشوی ظروف مسی :
برای شستن ظروف مسی حتما از اسکاج خیلی نرم استفاده کنید ، اسکاج زبر قلع یا نانو داخل ظروف رو از بین میبره ، پس حتما دقت کنید که برای دوام بیشتر این نکته رو فراموش نکنید
نکات مهم در مورد استفاده از قابلمه و تابه مسی :
- به هیچ وجه قابلمه رو روی شعله بزرگ نزارید و شعله رو خیلی زیاد نکنید ، حدالامکان روی شعله کوچک بزارید و اگه میخواهید روی شعله بزرگ بزارید از شعله پخش کن استفاده کنید ، با این کار عمر قلع داخل قابمله خیلی بیشتر میشه و غذا هم خوشمزه تر درست میشه
- برای درست کردن غذا در قابلمه و تابه مسی حتما از کفگیر و ملاقه پلاستیکی یا چوبی استفاده کنید
- قابلمه و تابه مسی رو خالی روی شعله نزارید .
- غذای مانده رو در تابه یا قابلمه مسی نگه داری نکنید ، ظروف روحی گزینه مناسب تری هست .
- به علت وجود کلر در آب و ازت زیاد در سیب زمینی ممکن است حتی با یکبار استفاده از ظروف مسی رنگ قلع داخل آن تیره شود ، اگر رنگ قلع داخل ظروف سیاه شود ضرری برای پخت و پز ندارد .
چه زمانی ظروف مسی نیاز به قلع کاری دارد ؟
در صورت استفاده دائمی از ظروف مسی ( ظروفی که داخل شون قلع کاری یا سفید شده ) خصوصا در ظروفی که روی شعله قرار میگیره مثل قابمله مسی ، تابه ، کتری قوری مسی ، قهوه جوش و … در صورت ظاهر شدن بخش قرمز (مسی رنگ )داخل ظرف نیاز به قلع کاری پیدا میکنه ، برای ظروف دکوری و پذیرایی معمولا قلع خراب نمیشه و نیاز به قلع کاری پیدا نمیکنه .
نکات مهم برای محافظت از قلع ظروف مسی :
- برای شستن داخل ظروف مسی از اسکاج خیلی نرم یا ابر استفاده کنید .
- از کفگیر ملاقه پلاستیکی یا چوبی استفاده کنید .
- از قرار دادن ظروف روی شعله بلند خودداری کنید.
- حدالامکان از شعله پخش کن برای قالمه مسی استفاده کنید .
روش نگهدای از ظروف مسی نانو شده :
همانطور که گفتیم ظروف مسی نانو ظروفی هستن که روشون مراحل نانو انجام شده و رنگ ثابت هستن و اینکه بیشتر هم برای ظروف دکوری و پذیرایی کاربرد داره ، در زیر چند نکته مهم در مورد نگهداری ظروف نانو گفتیم .
- برای شستن بخش داخل و بیرون ظروف مسی نانو شده حتما از ابر یا اسکاج خیلی نرم استفاده کنید .
- از تماس مواد الکلی مثل : شیشه پاک کن یا الکل جلوگیری کنید .
- از تماس با وایتکس جلوگیری کنید .
- ظروف مسی نانو شده را حدالامکان با دستمال نمدار پاک کنید .
- ظروف پخت و پز نانو شده را به هیچ وجه خالی روی شعله نزارید .
- ظروف پخت و پز نانو شده را روی شعله کوچک بزارید .
در این مقاله نکات بسیار کاربری توضیح داده شد ، در پایان هر سوالی دارید از بخش نظرات همین صفحه مطرح کنید یا به شماره واتس اپ مون پیام بدید و سوال تون رو مطرح کنید .
موقع استفاده از قهوه جوش مسی هم باید شیر داخل بجوشونیم ؟
بله بهتره این کار رو بکنید
البته قبل از استفاده از قهوه جوش مسی
قبل از اولین روز استفاده ازش
چه غذاهایی رو نباید در ظروف مسی پخت ؟
میشه توضیح بدید
سلام منعی برای پخت غذای خاص در ظروف مسی وجود نداره
ولی یه نکته ای که باید بگیم این هست که ، قلع با مواد اسیدی سریع واکنش میده و تغییر رنگ میده ، ولی این به معنای این نیست که مورد دار شده و مشکلی وجود داره
تا جایی که میتونید از درست کردن غذاهای ترش در ظروف مسی خودداری کنید .
من قابلمه مسی خریدم بعد یه بار استفاده داخلش لکه های سیاه افتاده
یعنی خراب شده و نباید دیگه استفاده کنم ؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام نه هیچ موردی نداره ، لکه های سیاه به خاطر درست کردن غذای ترش در قابلمه بوده
و موردی هم نداره
درود برشما
اگه قلع ظروف مسی در بعضی جاهای نازک بشه یا از بین بره استفاده از ظرف برای سلامتی خطرناکه؟!
سلام
به به اون صورت ، ولی باید توجه کنید که قلع کلا خراب نشه و اینکه قلع میتونه از طریق غذا وارد بدن بشه که این هم باید اتفاق نیفته
قیمت شیر کتری و قوری های مسی قلع نیستن و مشکلی هم پیش نمیاد ، مشکلی زمانی هست که قلع کنده بشه و وارد غذا بشه
پس موقع درست کردن غذا در ظرف مسی حتما از قاشق چوبی استفاده کنید ، به و اینکه از ظروف پخت و پز مسی همیشه و به صورت مرتب استفاده نکنید
کلا قابلمه مسی باید در ماه 2 بار استفاده بشه